Bestill bok

Hvordan starte en onlinebusiness fra bunnen av: En steg-for-steg guide

business Oct 22, 2024
guide til å starte en onlinebusiness

Drømmer du om å starte din egen onlinebusiness, men aner ikke hvor du skal begynne? Da er du ikke alene. Mange kvinner føler seg overveldet av alle valgene, strategiene og verktøyene som finnes der ute. Og ærlig talt, det kan føles som et eneste stort kaos.

Men her er sannheten: Det trenger ikke være så komplisert.

Det handler om å starte med det du allerede har – din erfaring, dine interesser, og den kraften som bor inni deg.

I denne korte guiden skal jeg gå gjennom noen enkle steg som vil hjelpe deg å komme i gang.

Steg 1: Finn ut hva du vil tilby
Det aller første du må gjøre er å finne ut hva du vil tilby. Hva brenner du for? Hvilke erfaringer har du som kan hjelpe andre? Skriv ned alt som faller deg inn, og se om det er noe du kan forvandle til et tilbud. Ikke overtenk dette. Start med det du har.

Steg 2: Definer målgruppen din
Hvem er det du ønsker å hjelpe? Jo mer spesifikk du er, jo bedre. Hvem er dine drømmeklienter? Hva ønsker de seg, og hvilke utfordringer møter de i livet sitt akkurat nå? Når du kjenner dem godt, vil det bli mye lettere å lage et produkt som faktisk hjelper dem.

Steg 3: Lag en gratis ressurs de virkelig trenger (Opt-in)
Før du tenker på å selge noe, må du bygge en relasjon til målgruppen din. Og det beste verktøyet for det er å lage en opt-in – en gratis ressurs som gir dem en smakebit på hva du kan hjelpe med. Dette kan være en sjekkliste, en e-bok, en gratis masterclass eller et verktøy som løser et konkret problem de står overfor akkurat nå.

Her er trikset: Sørg for at det du gir bort er noe som faktisk er verdifullt for dem, noe som løser et lite problem eller gir dem en smakebit på hva som er mulig. Når de får verdi fra deg allerede før de kjøper noe, bygger du tillit. Det er her du begynner å skape en relasjon, og det er dette som vil gjøre det lettere å selge produktene dine senere.

Steg 4: Kom i gang med å markedsføre deg selv
Det er her mange stopper opp fordi det føles skummelt å være synlig. Men husk, verden trenger det du har å tilby. Start med små steg – del på sosiale medier, snakk med folk i nettverket ditt, del opt-inen din og bygg stein for stein.

Når du har disse grunnleggende stegene på plass, er du allerede på vei til å bygge noe helt fantastisk.

Og hvis du ønsker mer støtte, dybde og klare strategier, og hjelp til det tekniske og strategiske rundt det å få dette til, så er programmet Fra drøm til business skapt for deg. Jeg veileder deg gjennom hele prosessen, fra start til skalering, så du kan skape en business som føles lett og givende 🌟

Om du vil starte med noe litt enklere, så anbefaler jeg deg å sjekke ut mitt gratis digitale foredrag "3 steg til din drømmebusiness". Det vil hjelpe deg i gang!

Hilsen Guri Five
onlinegründer og forfatter av boken "Design din drømmebusiness"